Bedrijventerrein Westervoort bestaat uit Het Ambacht en Het Hazeland, het enige bedrijventerrein in Westervoort. Het bedrijventerrein huisvest vooral lokale ondernemers, die sterk betrokken zijn bij het terrein en weinig grote ketens, filialen of franchise. Bedrijventerrein Westervoort is een belangrijke pijler onder de Westervoortse economie. Er werken zo’n 500 mensen bij circa 105 bedrijven. De grootste sectoren wat betreft werkgelegenheid zijn handel & reparatie en industrie. De omvang van het bedrijventerrein is 14,1 hectare netto, waarvan 12,1 hectare is uitgegeven. Er is dus nog beperkte ruimte voor uitgifte beschikbaar. Er is gemengde bedrijvigheid te vinden (zowel handel en industriële bedrijven als enkele detailhandelszaken en bijvoorbeeld een sportschool). Ook zijn er vele bedrijfswoningen aanwezig.

Ligging en bereikbaarheid

Bedrijventerrein Westervoort ligt aan de noordoostzijde van Westervoort. Het terrein wordt begrensd door de spoorlijn Arnhem-Zevenaar in het zuiden, een woonwijk in het westen, de Hamersestraat in het noorden en weilanden aan de oostzijde. De ontsluiting van het terrein is goed dankzij de ligging nabij de A12 (binnen enkele minuten te bereiken). Via de Hamersestraat en de Brugweg is ook de Pleijroute (N325) snel te bereiken. Het bedrijventerrein is daarnaast met het openbaar vervoer prima te bereiken. Buslijn 60, van Arnhem Centraal Station naar Tolkamer (via Westervoort, Duiven en Zevenaar), loopt over het terrein. Westervoort grenst aan Arnhem en Duiven en ligt dichtbij de Duitse grens.

Bedrijven investering zone (BIZ)

30 oktober 2018 zijn de stemformulieren naar de pandeigenaren verzonden voor de officiële stemming voor de BIZ. De uitslag van de stemming wordt is december bekend gemaakt. De meerderheid heeft voor de BIZ gestemd. De BIZ met bijbehorende BIZ vereniging is gestart en actief vanaf 1 januari 2019.

De bestuurders van de BIZ vereniging staan voor u klaar om deze klus te klaren! (de lokale bestuurders zijn: Harold Hartman, Jeroen Faas, Jeroen Zingg & Hendrik Versteeg). Zij hebben Anouk de Valois aangesteld als bestuurssecretaris en parkmanager.

Lees hier de statuten van de BIZ vereniging.

Meer weten over de inhoud van de BIZ?

Bekijk hier:
Uitvoeringsovereenkomst (pdf)
BIZ-verordening Het Ambacht Westervoort (pdf)
BIZ Activiteitenplan Het Ambacht – definitief (pdf)

Businessplan bedrijventerrein

Bekijk hier het businessplan voor het bedrijventerrein.

Visie buitenruimte

Definitief ontwerp revitalisering 08/2018 (PDF)

         

   

3D impressie Corvus Infra

Ondernemen op Bedrijventerrein Westervoort

Mochten er zaken zijn waar u als ondernemer in Westervoort tegenaan loopt, of u weet niet bij wie u binnen de gemeente terecht kunt met uw vraag, kunt u altijd contact met de bedrijfscontactfunctionaris van gemeente Westervoort opnemen. Jacqueline Koeleman zal dan haar best doen om u verder op weg te helpen!

Jacqueline Koeleman
Bedrijfscontactfunctionaris (a.i.)
1Stroom (Gemeente Duiven & gemeente Westervoort)

Postbus 6, 6920 AA, Duiven
Dorpsplein 1, 6931 CZ, Westervoort
T: 088-6953000
E: bcb@westervoort.nl

Bestemmingsplan

De toegestane bedrijven op Het Ambacht zijn vastgelegd in het bestemmingsplan en de bijbehorende bedrijvenlijst. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken van Het Ambacht.

 Naamloos

Ondergeschikte detailhandel is, onder voorwaarden, op het gehele terrein mogelijk. Detailhandel in volumineuze goederen en autoverkoop aan particulieren is uitsluitend na verlening van een omgevingsvergunning toegestaan.

Meer informatie over de gebruiksmogelijkheden van Het Ambacht kunt u vinden in het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is te raadplegen via de website ruimtelijke plannen.